فریده شجاعی: دستورالعمل بهداشتی لیگ زنان با كمیته پزشكی است

به گزارش فرم نو نایب رییس زنان فدراسیون بسكتبال در مورد نقص دستورالعمل بهداشتی در لیگ برتر زنان اظهار داشت: دستورالعمل فعلی را كمیته پزشكی  فدراسیون برنامه ریزی نموده است و نمی توانم به آن ورود كنم.

به گزارش فرم نو به نقل از ایسنا، لیگ برتر بسکتبال زنان از ۱۵ آبان ماه با رقابت تیم های گروه اول آغاز و مسابقات این گروه در ایام پنج شنبه و جمعه برگزار گردید اما نکته قابل توجه مثبت شدن تست ۸ بازیکن از تیم های سینام مشهد (۴ نفر) و پاز تهران (۴ نفر) پیش از شروع مسابقات بود که منجر به برگزار نشدن دیدار آنها شد.

این مبحث نگرانی هایی را بین تیم های حاضر در مسابقات به وجود آورده است چون که طبق برنامه فدراسیون تیم ها تنها در ابتدای سه مرحله رفت، برگشت و پلی آف (در مجموع لیگ سه بار) تست کرونا می دهند در حالیکه در مجموع مرحله رفت و برگشت ۶ هفته با هم بازی می کنند. در واقع تیمها باید پیش از هر هفته که مسابقه دارند، تست بدهند اما به علت ناتوانی مالی برخی تیم ها این اتفاق نمی افتد و تعداد دفعات تست کاهش پیدا کرده است، در نتیجه سلامتی بازیکنان و افراد حاضر در جریان مسابقات به صورت جدی در معرض خطر مبتلا شدن به کرونا قرار دارد.

فریده شجاعی، نایب رییس بانوان فدراسیون بسکتبال در این مورد به ایسنا اظهار داشت: جواب تست ها ۷۲ ساعت پس از انجام آن مشخص می شود، یعنی در این زمان هم احتمال مبتلا شدن وجود دارد و تضمین قطعی نیست. از طرفی هزینه تست زیاد است و نمی توانیم هر بار از تیم ها تست بگیریم. این مورد به کمیته پزشکی فدراسیون مربوط می شود و نمی خواهم خیلی به آن ورود کنم اما ظاهرا راهکار دیگری وجود ندارد.

او در ادامه اضافه کرد: چنین موضوعی از عهده تصمیم گیری بخش زنان خارج است چون به آن اشراف نداریم، ازاین رو دستورالعمل فعلی را کمیته پزشکی فدراسیون برنامه ریزی نموده است و نمی توانم به آن ورود کنم. شاید اگر شیوع شدید باشد تیم ها را مجبوریم نماییم که هر هفته پیش از مسابقات تست بدهند اما متحمل هزینه های سنگین می شوند.

نایب رئیس فدراسیون بسکتبال در مورد رایزنی با فدراسیون پزشکی ورزشی برای کمک به تیم های زنان در مورد تست کرونا اظهار داشت: شخصا با فدراسون پزشکی ورزشی صحبت کرده ام اما راهی برای تخفیف ندارند و کاری نکردند، بنابراین کمیته پزشکی فدراسیون دنبال آزمایشگاهی بود که ارزان تر باشد و الان هم پیدا کرده است. آزمایشگاه فعلی با هزینه ۴۰۰ هزار تومان تست می گیرد اما اگر تیم ها یک هفته درمیان تست بدهند، همین هزینه هم برایشان بسیار گران تمام می شود. با این وجود فکر نمی کنم جایی ارزان تر از این مبلغ تست بگیرند.

او در پاسخ به این سؤال که اگر این سیستم منجر به انتشار کرونا بین دختران بسکتبال شود چه تصمیمی می گیرید؟ اظهار داشت: ما پاسخگو نیستیم و به کمیته پزشکی فدراسیون واگذار کرده ایم. شاید آنها دستورالعمل و تدابیر خاصی برای این قضیه دارند اما معتقدم که یا مسابقات باید به صورت کلی برگزار نشود و یا اینکه یکسری تبعات را بپذیریم اما امیدوارم که مشکلی پیش نیاید. ما هم با این قضیه مشکل داریم اما نمی دانیم چگونه حلش نماییم. به هر حال هر کاری که رشته های دیگر انجام بدهند، انجام می دهیم. البته مقرر است جلسه ای داشته باشیم تا ببینیم راهکاری برای این قضیه و پیشگیری از خطر مبتلا شدن به کرونا وجود دارد یا خیر.

شجاعی در مورد برگزاری هفته اول مسابقات گروه اول بیان نمود: شروع مسابقات به خصوص با وجود بحران کرونا کمی و کاستی هایی دارد اما تلاش کردیم در وهله اول پروتکل های بهداشتی را رعایت نماییم تا ریسک مبتلا شدن به این بیماری را در محیط بسکتبال کمتر نماییم که این اتفاق هم افتاد؛ تست کرونا گرفتیم، تیم ها قرنطینه شدند و مسابقات را برگزار کردیم. البته دو تیم ۴ بازیکن مبتلا به کرونا داشتند که فعلا باخت فنی برایشان محسوب شده است. با این وجود به جز دیدار گروه بهمن و مهرام مسابقه جذابی نداشتیم. مسابقات گروه ب هم هفته آینده شروع و به تدریج تیم های مدعی و خوب مشخص می شوند. اگر کرونا نباشد مشکل فنی و اجرایی نداریم.

منبع: