گزارش كامل مجمع كمیته المپیك؛ فروکش کردن اختلاف نظرها با رای گیری

فرم نو: مجمع عمومی و فوق العاده کمیته ملی المپیک بمنظور تعیین زمان انتخابات این کمیته با اظهار نظرهای متفاوت روسای فدراسیون ها در مورد زمان برگزاری انتخابات این کمیته برگزار گردید.

به گزارش فرم نو به نقل از مهر، پنجاهمین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک از ساعت ۱۱ امروز سه شنبه به ریاست سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته و سید حمید سجادی وزیر ورزش در محل آکادمی ملی المپیک شروع شد.
دلیل غیبت بعضی اعضا
این مجمع در شرایطی شروع شد که به دلیل برق آکادمی ملی المپیک، برق اضطراری فعال شد. در آغاز حضور مجمع، کیکاوس سعیدی دبیر مجمع تاکید داشت که بدهی از اعضا به علت مسافرت و حضور در خارج از کشور به صورت وبیناری در مجمع حضور دارند.
ارائه گزارشی از عملکرد کمیته المپیک
در ادامه کلیپی از عملکرد کمیته ملی المپیک پخش گردید تا اعضای شرکت کننده در جریان برنامه های اجرا شده از جانب این کمیته بخصوص طی سال قبل قرار بگیرند.
قطعی برق و مشکل پوشش رسانه ها
به دلیل قطعی برق آکادمی ملی المپیک، برای چند دقیقه پخش جریان مجمع برای نمایندگان رسانه ها قطع شد. وقتی مجدد خبرنگاران در جریان مجمع قرار گرفتند که کیکاوس سعیدی درحال توضیح دلیل لغو سفر نمایندگان شورای المپیک آسیا به ایران بود و این که مجمع بر مبنای چه دستور العملی ادامه می یابد. البته در این لحظه مجدد برق قطع شد!
گرایش سجادی به تعویق انتخابات به پس از بازی های اسلامی
پخش جریان مجمع برای خبرنگاران وقتی مجدد امکان پذیر شد که نصرالله سجادی مشاور رئیس کمیته ملی المپیک درحال تشریح پیشنهاد خود برای تعویق انتخابات تا پس از بازی های اسلامی بود. وی به خاطر فاصله زمانی کوتاه ۲۰ تیرماه تا زمان بازی های اسلامی، برگزاری انتخابات در این زمان را مناسب ندانست بخصوص به خاطر جابه جایی خزانه دار دبیر و مشکلات احتمالی مالی برای کاروان، از طرفی برگزاری انتخابات در دیگر زمان پیشنهادی یعنی ۳۰ مردادماه را هم به خاطر بازگشت کاروان و حضور احتمالی برخی روسا در قونیه، مناسب نمی باشد. سجادی در نهایت پیشنهاد کرد که انتخابات در تاریخ ۶ یا ۷ شهریورماه برگزار گردد.

تاکید رئیس ووشو بر عدم تعویق بیشتر انتخابات
امیر صدیقی رئیس فدراسیون ووشو از مخالفان تعویق انتخابات بود و در همین زمینه توضیح داد. وی اظهار داشت که اصول حکمرانی می گوید که انتخابات سر وقت برگزار گردد. برگزاری انتخابات نباید در مسایل مالی مشکلی ایجاد نماید چون قاعدتا از حالا ارز و ریال لازم برای کاروان تأمین شده است.
دبیر: شان صالحی امیری حفظ شود
علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی در ادامه با یادآوری این که از مخالفان تعویق انتخابات بود، اظهار داشت: اگر سال قبل انتخابات برگزار شده بود هم اکنون ۶ ماه از دوره جدید هم گذشته بود، حالا به اینجا رسیدیم، فقط خواهش می کنم شان صالحی امیری حفظ شود، خوش استقبال و بد بدرقه نباشیم، من در مورد مسائل مالی به کمیته نقد دارم اما همینکه صالحی امیری از هیات اجرایی جلوتر است، یعنی مدیر موفقی است.
کنایه علیرضا دبیر به کیکاوس سعیدی
صحبت های علیرضا دبیر ادامه داشت که کیکاوس سعیدی به وی تصریح کرد زودتر جمع بندی خویش را اعلام نماید، در این لحظه دبیر خطاب به وی اظهار داشت: شانس آوردیم پاورپوینت قطع شد وگرنه شما خودتان نیم ساعت می خواستید در مورد عملکرد کمیته صحبت کنید.
موافقت هادی ساعی با پیشنهاد نصرالله سجادی
هادی ساعی رئیس فدراسیون تکواندو با صحبت های نصرالله سجادی موافقت و پیشنهاد کرد که به دو تاریخ پیشنهادی قبل یعنی ۲۰ تیرماه و ۳۰ مردادماه، تاریخ ۶ شهریورماه هم اضافه شود. وی در ابتدای صحبت هایش هم تصریح کرد که از هیات اجرایی برای تعویق انتخابات دفاع می کنم اما برگزاری انتخابات در تاریخ های پیشنهادی قبل هم به نفع است.

رای دبیر در اختیار صالحی امیری
رئیس فدراسیون کشتی قبل از آغاز رسمی رای گیری محل مجمع را ترک کرد، وی هنگام ترک مجمع خطاب به خبرنگاران اظهار داشت که رای خویش را نوشته و در اختیار صالحی امیری قرار داده ام.
پیشنهاد سجادی برای برگه های رای
نصرالله سجادی در ادامه پیشنهاد کرد که در برگه های رای تاریخ ۳۰ مردادماه برداشته شود و تاریخ پیشنهادی جدید ۶ شهریورماه گذاشته شود.
پیشنهادات رئیس فدراسیون گلف
حمید عزیزی، رئیس فدراسیون گلف اظهار داشت: در ابتدا این سوال را دارم که آیا برای روز انتخابات به صورت ویبنار رای دریافت می شود؟ اگر خیر است همین جا مشخص شود.
وی ادامه داد: وضعیت ریاست ۶ فدراسیون در هاله ای از ابهام است و ما باید این را لحاظ نماییم اگر شرایط بگونه ای شد که نسبت ورزشکاران المپیکی و غیر المپیکی به هر علتی در انتخابات به خطر افتاد، چه باید کرد؟ نباید آنقدر سر مرز حرکت نماییم که انتخابات به خطر بیفتد.
سعیدی در اینباره اظهار داشت: اساسنامه می گوید رای فدراسیون المپیکی ( ۲۹ فدراسیون و ۶ ورزشکار) باید بر سایر اعضا قالب باشد.
آغاز رای گیری و پیشنهاد صالحی امیری برای شمارش آرا
رای گیری برای تعیین زمان انتخابات کمیته ملی المپیک آغاز شد، در این لحظه صالحی امیری پیشنهاد کرد که آرا در اختیار پولادگر نماینده وزارت ورزش قرار بگیرد و شمارش آرا با نظارت وی و خسروی وفا صورت گیرد.

یاد سلطانی فر و محوریت وزیر ورزش
صالحی امیری در این مورد اظهار داشت: از همه کسانی که در این چهار سال با بنده و هیات اجرایی همراهی کردند تشکر می کنم چه کسانی که حامی بودند و چه کسانی که نقد کردند، از وزیر و وزرای محترم تشکر می کنم.
صالحی امیری یادی از سلطانی فر کرد و اظهار داشت: روز اول گفته ام و حالا هم می گویم که محوریت ورزش کشور وزیر است، نمی توان ورزش را با چند نفر اداره کرد، باید باور داشت که محور ورزش وزیر است، تلاشم این بود که در این چهار سال اخلاق و فضیلت را مقدم بر همه امور بدانم و باور نماییم ورزش قهرمانی بدون معرفت ره به جایی نمی برد. دلیل تجلیل از قهرمانان و پیشکسوتان همین است، پهلوانان نماد اخلاق و معرفت هستند، ارزش های معنوی نباید کم شود و بنابراین موضع فرهنگ را بعنوان متن دانستم.
نباید مدیران ورزشی را تخریب کنیم
صالحی امیری همینطور اظهار داشت: به خاطر شرایط کشور از نظر اقتصادی، دولت و مجلس بیشتر از این نمی توانند به ورزش کمک کنند اما صحبت ها و مسائل ورزش باید داخل خود ورزشی ها بماند، نباید خودمان مدیران ورزش را تخریب نماییم، من یک رای مخفی دارم و آنرا به صندوق می اندازم، جهت کمک به هیات رییسه و هیات اجرایی جدید هم آماده هستم.
مخالفت با پیشنهاد محمد علیپور
در خلال شمارش آرا محمد علیپور پیشنهادی را داد که با آن مخالفت شد. وی اظهار داشت: با عنایت به انتصابی شدن دبیرکل و خزانه دار و این که هم اکنون ۷ رئیس فدراسیون عضو هیات اجرایی هستند، این پیشنهاد را می دهم که یک رئیس فدراسیون دیگر هم به ترکیب مجمع اضافه شود.
صالحی امیری اما با این پیشنهاد مخالفت کرد. وی اظهار داشت که این مورد باید در مجمع رسمی مطرح شود نه مجمع مشورتی.
البته صحبت علیپور در حالی عنوان شد که این مورد اصلا در دستور العمل مجمع نبود.
انتقاد مجید شایسته از رئیس فدراسیون کشتی
در ادامه مجمع، مجید شایسته عضو هیات اجرایی اظهار داشت: بعنوان کوچکترین عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک در این مجمع هستم. آقای صالحی امیری زحمات زیادی کشیدند و همراهی و مودت و دوستی نبود اتفاقات خوبی رخ نمی داد. اما این نمی گردد که بلندگو را روشن نماییم به هر کسی خواستیم بی احترامی نماییم بعد مجمع را ترک نماییم. این درست نیست. آقای علیرضا دبیر؛ دکتر ما در مجمع قبلی و هم اکنون به همه ما بی احترامی کرد و سپس رای خویش را داد و رفت.
شایسته یادآوری کرد: اگر مقرر است اصول رعایت شود همه اعضا محترم هستم. من در انتهای دوره استعفا دادم اما به اصرار شما آمدم. دفعه قبل نظر اعضای هیات اجرایی نخستین زمان بود. این دفعه هم برای انتخابات نظر اکثریت ۲۰ تیر است. این که بگویند هیات اجرایی دنبال زمان خریدن است درست نیست. باید زمان انتخابات را خودمان در هیات اجرایی تعیین می کردیم ولی حق خویش را به اعضای مجمع دادیم. ۴ سال و اندی در هیات اجرایی بودیم و هر دو بار نظر ما نخستین تاریخ برای برگزاری انتخابات بود.
در میان صالحی امیری خواست حرف او را قطع کند که شایسته اظهار داشت: اجازه دهید حرف بزنم. همه اعضا بزرگ هستند.
در این میان میر اسماعیلی اظهار داشت: دبیر اینجا بود صحبت می کرد بهتر بود. شایسته پاسخ داد که گذاشت و رفت. میراسماعیلی افزود: باید مقابل خود او صحبت می کردید.

عدم تایید آئین نامه انتخاباتی توسط کمیته بین المللی المپیک و انجام اصلاحات
کمیته بین المللی المپیک روز گذشته نظر خویش را در مورد آئین نامه انتخاباتی ایران عرضه کرده است. این کمیته آئین نامه مورد نظر را تایید نکرده و خواهان اعمال برخی اصلاحات در آن شده است. این مورد توسط صالحی امیری در مجمع عنوان شد و انجام اصلاحات با رای گیری از اعضا شروع شد. بند مورد تاکید IOC و پیشنهاد صالحی امیری
۹ مورد اصلاحات از IOC اعلام و خواسته شده به جای ماده ۵ متن کامل که در اساسنامه هست، مطرح شود. همینطور برای تعیین صلاحیت مداخله دولت را مطرح نمودند که صالحی امیری اظهار داشت: ما گفتیم باید نهادهای قضایی و امنیتی این مورد را بگویند. قوانین داخلی صراحت دارد و مکلف به استعلام هستیم پس پیشنهاد داریم همین ماده تصویب شود.
پیشنهاد صالحی امیری این بود که این بند به تصویب اعضای مجمع برسد و کمیته نهادهای بین المللی را قانع کند چون که تعیین صلاحیت قانون و الزامی است. حذف آن سبب تنش خواهد شد و امکان دارد این مورد را مطرح کند که ما از قانون سرپیچی می نماییم. فردا قانون گذار امکان دارد با ما مجادله کند. پیشنهاد من این است ما را مکلف کنید هیات اجرایی در قالب قوانین مبحث را دنبال کند. سجادی: واژه دخالت دولت معنا ندارد نصر الله سجادی در ارتباط با اصلاحات آئین نامه انتخاباتی اظهار داشت: اخلاق حکم می کند IOC و مراجع بین المللی اگر فردی چه در محاکم ملی و چه بین المللی متهم باشد سمت خویش را از دست بدهد. برای مثال رئیس انوک و شورای المپیک آسیا از سوی دادگاه ملی خود متهم شد و پس از آن در مجمع انوک و با حضور باخ تا زمان رسیدگی به افترا برکنار شد. بلاتر هم پیش از رسیدگی کامل به پرونده خود، متهم و برکنار شد. وی تصریح کرد: آنها به قوانین و مقررات قضایی کشورها احترام می گذارند. به نظر من واژه دخالت دولت معنای دیگری دارد. تفویض اختیار مجمع به صالحی امیری در نهایت مقرر شد این بند در آئین نامه باقی بماند، یعنی کمیته با تقویض اختیار از مجمع IOC را در این حوزه قانع نماید. انتخابات کمیته ۶ شهریور برگزار می شود بر این اساس از میان دو زمان پیشنهادی هیات اجرایی مصوب شد که انتخابات کمیته ملی المپیک پس از اعزام کاروان ایران به بازی های کشورهای اسلامی و در تاریخ ۶ شهریور برگزار گردد. تعداد آرای ماخوذه برای تعیین زمان انتخابات ۶۰ رای شامل ۵۷ رای حاضر و ۳ رای وبینار بود. از این تعداد ۱۵ نفر به تاریخ ۲۰ تیرماه و ۴۱ نفر به ۶ شهریورماه رای دادند. ضمن این که ۴ رای مخدوش بود. ازاین رو ۶ شهریور بعنوان زمان انتخابات تعیین شد.

منبع: