نوروزی خبر داد: اعزام ورزشکاران مصدوم به خارج ممنوع گردید

از این پس روند درمان و جراحی ورزشکاران در رشته های مختلف به صورت کامل در داخل کشور صورت خواهد گرفت در غیر اینصورت مسؤلان هیچ مسئولیتی بابت آنها و شرایط شان بر عهده نمی گیرند.

به گزارش فرم نو به نقل از مهر، «جراحی و درمان» یکی از مواردی است که بعضاً ورزشکاران به خاطر آن چند هفته ای را خارج از کشور به سر می برند و همین مساله بخصوص در شرایط اقتصادی امروز بار مالی سنگینی روی دست ورزش و مدیرانش می گذارد.
این مبحث بخصوص در آستانه رویدادهایی بزرگ و جهانی خیلی بیشتر از همیشه مشهود می شود کما این که طی یکی دو سال قبل برخی ورزشکاران به بهانه المپیک و رسیدن به این رویداد، با بودجه ای خارج از فدراسیون خود اعزام برون مرزی داشتند.
از جمله این ورزشکاران احسان حدادی بود که به بهانه درمان عارضه خارپاشنه هزینه یورویی سنگینی روی دست فدراسیون پزشکی ورزشی گذاشت با این وجود در توکیو نتوانست با عملکردش باری از دوش کاروان ایران بردارد.
سهراب مرادی هم از ورزشکارانی بود که به خاطر المپیک با دو مرحله جراحی وی در آلمان موافقت شد، البته در مورد این که نام وی در لیست مسافران توکیو قرار نگرفت، صحبت های زیادی مطرح است که رسیدگی به آنها در این گزارش نمی گنجد اما به هر حال بخشی از هزینه های صرف شده در راه المپیک برای این وزنه بردار بود که به هر علت به حضور بی حرف و حدیثش در توکیو کمک نکرد.
البته جراحی خارج از کشور برای ورزشکاری مانند حمیده عباسعلی متفاوت بود. این جراحی کمک کرد تا هم روند درمان را بدون مشکل بپیماید و هم برای بازی های توکیو آماده شود اما در جریان مبارزات خود در همین بازی ها از همان ناحیه درمان شده مجدد گرفتار صدمه جدی شد تا جایی که تکرار جراحی برای او تجویز شده است.
در هر صورت این که در دوره های مختلف بسیاری از ورزشکاران با نظر مساعد کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و به شکلی تایید فدراسیون پزشکی ورزشی اعزام خارج از کشور داشته اند تا جراحی و درمان شوند، این فدراسیون اما از این پس هیچ مجوزی برای جراحی خارج از کشور ورزشکاران صدمه دیده صادر نخواهد کرد مگر این که شرایط درمان در داخل کشور به هیچ وجه مهیا نباشد.
غلامرضا نوروزی رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی در گفتگو با خبرنگار مهر با تایید بر این مساله در مورد چرایی آن و دلیل اتخاذ چنین تصمیمی توضیح داد.
وی اظهار داشت: اعزام خارج از کشور ورزشکاران برای درمان و جراحی معمولا از مسیر فدراسیون پزشکی ورزشی انجام می شود. به صورت کلی وقتی ورزشکاری با مصدومیت مواجه می شود اگر شدت صدمه خیلی بالا نباشد راه درمان لازم به او اعلام شده و پزشک معتمد هم معرفی می شود در عین حال همکاریهای لازم هم انجام می شود تا روند درمان طی شود. در موارد حادتر اما کمیسیون پزشکی در فدراسیون تشکیل می شود تا پرونده ورزشکار مصدوم بررسی و با نظر متخصصان و کارشناسان مربوطه تصمیم لازم اتخاذ شود.
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی اشاره کرد: در واقع اینجاست که در مورد جراحی ورزشکاران و محل آن پیشنهادات بررسی و تصمیم گیری می شود. تا قبل از این بسیاری از ارزیابی ها و سفارش ها به جراحی خارج از کشور منجر می شد اما از این پس چنین نسخه ای برای هیچ ورزشکاری تجویز نمی گردد مگر این که واقعاً چاره ای غیر از آن نداشته باشیم.
نوروزی با تاکید بر این که شرایط اقتصادی امروز کشور و این که نیروهای پزشکی داخلی در حد جهانی کارآمد و حرفه ای هستند، اشاره کرد: با این شرایط واقعاً دلیلی برای جراحی خارج از کشور وجود ندارد و بنا بر این فدراسیون پزشکی ورزشی دیگر مجوزی برای آن صادر نخواهیم کرد. دراین زمینه سفارش و سفارش هیچ فرد و نهادی را هم نخواهیم پذیرفت چون در نهایت ما در فدراسیون پزشکی ورزشی باید پاسخگوی سلامت و وضعیت پزشکی ورزشکاران باشیم.
وی اشاره کرد: فدراسیون پزشکی ورزشی از این پس تنها در برابر ورزشکارانی مسئول خواهد بود که جراحی یا هر روند درمانی دیگری را در داخل کشور و با هماهنگی ما طی کرده باشند. در مورد ورزشکارانی که خارج از کشور تحت عمل جراحی قرار بگیرد هیچ مسئولیتی را نخواهیم پذیرفت.
رئیس فدراسیون پزشکی به تنها استثنا مدنظر قرار داده شده در این طرح اشاره نمود و اظهار داشت: بعضاً ورزشکاران گرفتار صدمه هایی می شوند که جراحی برای درمان آن فقط در خارج از کشور امکان پذیر است چون امکانات داخلی پاسخگو نیست. البته احتمال این مساله هم بسیار کم است چون بخصوص در مورد نیروی انسانی، هیچ مشکل و کمبودی نداریم. در هر صورت این که از این پس با هر گونه درخواست برای جراحی خارج از کشور مخالفت می نماییم و به این بهانه هیچ ورزشکاری نمی تواند اعزام برون مرزی داشته باشد.

منبع: