انتقاد از تصمیمات كمیته المپیك؛ ساعی: دنبال تدوین بخشنامه دلخواه برای كمیسیون ورزشكاران هستند

فرم نو: عضو كمیسیون ورزشكاران اقدام كمیته ملی المپیك در تدوین بخشنامه جدید برای این كمیسیون را مورد نقد قرار داد و مدعی است به این بهانه جلوی برگزاری جلسات كمیسیون را هم گرفته اند.

به گزارش فرم نو به نقل از مهر، «تدوین بخشنامه جدید» تازه ترین اقدامی است که کمیته ملی المپیک در مورد کمیسیون ورزشکاران و برای مقابله با حواشی به وجود آمده پیرامون کارهای این کمیسیون آغاز نموده است. این اقدام اما با انتقاد هادی ساعی تنها عضو کمیسیون ورزشکاران در هیأت اجرایی روبه رو شده است. این اعتراض در واقع به نحوه تدوین بخشنامه است و اینکه به بهانه آن، نشست های کمیسیون را هم لغو کرده اند.
تدوین بخشنامه کمیسیون ورزشکاران در غیاب اعضا
هادی ساعی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر تدوین بخشنامه جدید برای کمیسیون ورزشکاران اظهار داشت: ظاهراً یکی دو جلسه با حضور برخی چهره های کارشناس برگزار شده و تصمیماتی هم گرفته شده است. اینکه دقیقاً چه افرادی در نشست ها حضور داشته اند را نمی دانم اما جالب است که برای تدوین بخشنامه کمیسیون ورزشکاران هیچیک از اعضای این کمیسیون حضور نداشته اند.
مدل شان اینگونه است که ما نباشیم
وی در مورد دلیل این مساله و اینکه «آیا موضوع خاصی موجب آن بوده است؟»، فقط به این جمله بسنده کرد که: نمی دانم، مدل شان اینگونه است که بدون خود اعضا در مورد بخشنامه آنها تصمیم بگیرند.
نمی دانم کمیسیون ورزشکاران کِی از بخشنامه باخبر می شود
عضو کمیسیون ورزشکاران همین طور در مورد «روند تصویب بخشنامه تدوین شده و اینکه آیا قبل از نهایی شدن در اختیار این کمیسیون هم قرار می گیرد؟»، اشاره کرد: بطور قطع پیش نویس تهیه شده به هیأت اجرایی می رود تا بررسی و نظر اعضا در مورد آن اعمال شود تا پس از آن برای کمیته بین المللی المپیک ارسال شود و تاییدیه این کمیته را بگیرد. اینکه قبل از ارسال به IOC، بخشنامه تدوین شده در اختیار اعضای کمیسیون ورزشکاران هم قرار می گیرد یا نه را نمی دانم؛ فقط امیدوارم این کار صورت گیرد نه اینکه پس از تصویب شدن از آن باخبر شویم.
از اقدام سال قبل برای اصلاح بخشنامه بی اطلاعم!
ساعی همین طور در واکنش به اینکه «سال گذشته هم این طور عنوان شد که بخشنامه کمیسیون ورزشکاران برای IOC ارسال شده است، نتیجه آن اقدام چه شد و چرا به این مرحله رسیده است؟»، اظهار داشت: اصلاً در جریان آن اقدام نیستم، درست نمی دانم بخشنامه ارسال شده بود یا نامه ای در مورد آن! هیچیک از این اقدامات از کانال کمیسیون ورزشکاران انجام نشد که در جریان باشیم، اصلاً دقیق نمی دانم چه مطلبی و از چه طریقی برای کمیته بین المللی المپیک ارسال شد. شاید هم از آن اقدام نتیجه ای حاصل نشده که تدوین بخشنامه جدید شروع شده است.
انتقاد از برگزار نشدن جلسات کمیسیون ورزشکاران
نماینده کمیسیون ورزشکاران در هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک در ادامه نسبت به لغو جلسات این کمیسیون طی ماه های گذشته و اینکه امسال حتی یک نشست هم برگزار نشده، انتقاد نمود. وی با اعلان اینکه سه چهار ماه از آخرین نشست اعضای کمیسیون ورزشکاران می گذرد، در مورد دلیل آن توضیح داد.
جلوی نشست ها را گرفته اند
ساعی اشاره کرد: به بهانه همین بخشنامه و تدوین، بررسی و تصویب آن جلوی برگزاری نشست های کمیسیون ورزشکاران را گرفته اند در صورتیکه قرار نیست تدوین یک بخشنامه موجب تعطیلی جلسات شود. اتفاقاً اگر قرار بر تدوین یا حتی اصلاح بخشنامه است باید جلسات اجرا شود تا خودِ اعضا هم در جریان روند آن باشند و نظرات شان اعمال شود نه اینکه دور باشند و از تصمیمات ناآگاه.
دبیرکل کمیته اقدامی برای تعیین دبیر جدید انجام نداد
عضو کمیسیون ورزشکاران در عین حال به یک موضوع اشاره نمود و اینکه وقتی این کمیسیون دبیر ندارد، طبیعی است نشستی برای آن تشکیل نشود. وی دراین زمینه اینگونه اظهار داشت: تعیین زمان برگزاری جلسات و دستورالعمل های آن با دبیر کمیسیون است. کمیسیون ورزشکاران اما دبیری ندارد تا به این امور رسیدگی کند.
وی دراین زمینه با یادآوری اینکه قبل از این خانم حاج رضایی دبیر کمیسیون ورزشکاران بود اما وی استعفا داد، افزود: تعیین دبیر کمیسیون بر عهده دبیرکل کمیته ملی المپیک است اما نمی دانم چرا با وجود پیگیری هایی که داشتیم تصمیمی برای انتخاب دبیر جدید اتخاذ نشد.
برای اعضای جایگزین هنوز حکمی صادر نشده است
«برخی از اعضای کمیسیون ورزشکاران استعفا داده اند. دوره ریاست آرش میراسماعیلی هم تمام شده است. احتمالاً این مسائل هم در تشکیل نشدن جلسه ای برای کمیسیون بی تأثیر نبوده است.» این موضوعی بود که توسط خبرنگار مهر عنوان شد و ساعی هم در واکنش به آن اظهار داشت: اعضایی که استعفا داده و با استعفای شان موافقت شده، دو نفرند. این افراد حمید سوریان و کیانوش رستمی هستند. کیمیا علیزاده که بواسطه اقدامش برای ترک ایران از ترکیب کنار رفته است.
وی اضافه کرد: دراین زمینه و برمبنای نتایج مجمع انتخاباتی حسن تفتیان، افشین نوروزی و مهسا جاور بعنوان جایگزین انتخاب شدند اما هنوز حکمی برای آنها صادر نشده است تا به صورت رسمی شروع به کار کنند. البته کمیسیون ورزشکاران با اعضای فعلی هم می تواند تشکیل جلسه بدهد اما نمی دانم چرا با وجود پیگیری که از خانم طاهریان بعنوان مسئول امور کمیسیون ها داشتیم، حکم این سه عضو صادر نشد.
جلسات برگزار می شد، تصمیمات جدیدی می گرفتیم
این عضو کمیسیون ورزشکاران اشاره کرد: دوره ریاست هم تمام شده است اما باید جلسات کمیسیون اجرا شود تا بتوان در این مورد رأی گیری داخلی داشت. وقتی اجازه نمی دهند نشستی داشته باشیم، چگونه تصمیم جدیدی برای کمیسیون و فعالیت هایش داشته باشیم.
نقش کمیسیون ورزشکاران در تصمیمات IOC برای المپیک
وی تصریح کرد: کمیسیون ورزشکاران مهمترین کمیسیون کمیته بین المللی المپیک و کمیته ملی المپیک کشورهاست. در آستانه المپیک اما جلسات این کمیسیون در ایران تعطیل شده در صورتیکه کمیسیون ورزشکاران می تواند کمک فکری خوبی برای کمیته به خصوص در موضوع المپیک باشد. به خاطر کرونا ابتدا المپیک را به تعویق انداختند و حالا هم از برگزار نشدن آن حرف می زنند. کشورهای عضو IOC می توانند در این تصمیم گیری ها نقش داشته باشند نه اینکه فقط شاهد و مجری آنها باشند. این نقش هم بوسیله کمیسیون ورزشکاران بهتر از هر جای دیگری ایفا می شود.
می خواهند بخشنامه دلخواه شان را بنویسند
هادی ساعی اشاره کرد: با همه اینها هفته هاست برای کمیسیون ورزشکاران جلسه ای برگزار نمی گردد. گویا می خواهند اساسنامه دلخواه شان را بنویسید و برمبنای آن کارها را پیش ببرند. اگر غیر از این است چرا اعضای کمیسیون در جریان هیچ کاری نیستند حتی از تدوین اساسنامه هم بی اطلاعند!
به گزارش فرم نو به نقل از مهر، هادی ساعی قبل از انتخابات سال ۹۶ کمیسیون ورزشکاران و برای مدت ۱۲ سال ریاست این کمیسیون را بر عهده داشت. وی که پس از نخستین انتخابات این کمیسیون با حق رأی عضو هیأت اجرایی شد، سال قبل هم طی گفتگو با خبرنگار مهر نسبت به حواشی به وجود آمده پیرامون کمیسیون ورزشکاران واکنش نشان داده و تاکید کرده بود که این حواشی نتیجه جریان هدایت شده از داخل کمیته است.

منبع: