تیم ملی اسلحه سابر بازهم بدون سرمربی هزینه ریالی و ارزی برای ارزیابی

به گزارش فرم نو، فدراسیون شمشیربازی به منظور تقویت کادر فنی تیم ملی اسلحه سابر یک مربی روسی به خدمت گرفت با این وجود این تیم همچنان بدون سرمربی است و با این شرایط در مسابقات آتی شرکت می کند.

به گزارش فرم نو به نقل از مهر، جذب مربی خارجی و همکاری با او که از قبل از المپیک در برنامه فدراسیون شمشیربازی قرار داشت بالاخره پس از مدت ها با ورود دو مربی روس به ایران و توافق مسئولان فدراسیون با آنها، به نتیجه رسید.

به نام سابر، به کام اپه

فدراسیون شمشیربازی البته طی یکی دو سال اخیر همیشه بر جذب مربی خارجی برای تیم ملی اسلحه سابر تأکید داشت و حتی در جلسه کمیته فنی فرودین خود هم در این مورد به جمع بندی رسیده بود با اینحال این فدراسیون همزمان دو گزینه روسی به خدمت گرفت تا یکی در کنار تیم ملی اسلحه سابر و دیگری کنار تیم ملی اسلحه اپه قرار بگیرد.
«الکساندر پاولوویچ» و «یوگنی بریوکوف» دو مربی اهل روسیه هستند که از ابتدای هفته و بدنبال توافقات صورت گرفته، همکاری خودرا با فدراسیون شمشیربازی شروع کردند. بمنظور استفاده از ظرفیت «الکساندر پاولوویچ» و «یوگنی بریوکوف» مقرر است آنها به عنوان مدیر فنی در کنار تیم های ملی اسلحه سابر و اپه بانوان هم حضور داشته باشند.

«الکساندر پاولوویچ» و «یوگنی بریوکوف»مربیان روسی هستند که با فدراسیون شمشیربازی وارد همکاری شده اند

تیم ملی اسلحه سابر بازهم بدون سرمربی

اینگونه فدراسیون شمشیربازی در نظر دارد از هزینه ارزی که برای جذب مربی خارجی کرده و اساسا میزان آن کم هم نیست حداکثر استفاده را ببرد و به اهداف خود بر اساس استواری و نیرودهی به شمشیربازان به ویژه اسلحه سابر نزدیک تر شود. با همه اینها اما یکی از معضلات اصلی در مورد این اسلحه بازهم به قوت خود باقی است؛ این که این تیم بازهم «بدون سرمربی» است.
آخرین دوره ای که تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر سرمربی داشت و با شرایط عادی تمرینات و اردوهای خودرا سپری می کرد مربوط به المپیک ۲۰۲۴ پاریس و دوران آماده سازی حضور در آن می شود که پیمان فخری به عنوان سرمربی در راس کادر فنی این تیم قرار داشت. پس از آن و با وجود دو انتصابی که برای کادر فنی این تیم انجام شده است (محمد رهبری و الکساندر پاولوویچ) این تیم بازهم سرمربی ندارد.
در واقع بعد از آن که امین قربانی از هدایت تیم ملی اسلحه سابر کناره گیری کرد تا به امروز فدراسیون شمشیربازی هنوز نتوانسته در مورد راس کادر فنی این تیم و انتخاب سرمربی برای آن به نتیجه قطعی برسد، تصمیمی هم که در مورد پیمان فخری و همکاری با او گرفته شد، بصورت مقطعی و فقط برای المپیک بود. همان زمان هم باتوجه به شرایط این مربی کاملا واضح و مبرهن بود که همکاری با او به عنوان سرمربی ادامه دار نخواهد بود و در همان پاریس تمام می شود.

بعد از همکاری مقعطی با پیمان فخری، فدراسیون شمشیربازی از انتخاب سرمربی جدید برای اسلحه سابر بازماند

هزینه ریالی و ارزی برای ارزیابی!

با این حال تا به امروز تصمیمی برای انتخاب سرمربی تیم ملی اسلحه سابر اتخاذ نشده است. دو گزینه وارد کادر فنی این تیم شده اند و هر دو هم به عنوان مربی؛ فدراسیون شمشیربازی بعد از آن که محمد رهبری را به عنوان مربی منصوب نمود تأکید داشت که عملکردش در رقابتهای پیش رو تعیین می کند که با همین شرایط (مربی) همکاری با او ادامه پیدا کند یا این که حکم سرمربیگری برای او صادر شود.
۸ ماه از ورود محمد رهبری به کادر فنی تیم ملی اسلحه سابر گذشت اما نه فقط وضعیت وی در این کادر ارتقا پیدا نکرد بلکه فدراسیون ملزم به بازگشت به برنامه قدیمی و اولیه خود برای همکاری با مربی خارجی شد. اینبار البته وعده فدراسیون خیلی زود به نتیجه رسید و گزینه مورد نظر طی سفر به تهران شروع به همکاری کرد اما مقرر است راهی که برای رهبری پیش گرفته شد، برای این مربی روس هم تکرار شود چونکه بگفته علیرضا پورسلمان رییس فدراسیون، عملکرد «الکساندر پاولوویچ» تا بازیهای کشورهای اسلامی تعیین می کند که ادامه همکاری با او به عنوان سرمربی باشد یا همین مربی.

انعقاد قرارداد ۶ ماهه با روس ها

علیرضا پورسلمان در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد شرایط همکاری با گزینه های روسی اظهار داشت: «الکساندر پاولوویچ» از بهترین های گزینه هایی بود که شرایط همکاری با ایران را داشت. او به عنوان مربی در کنار تیم خواهد بود. باید خاصیت های وی از نظر فنی و حتی غیرفنی بطور کامل ارزیابی شود سپس در مورد انتخابش به عنوان سرمربی تصمیم گیری نماییم. فعلا در کادر فنی سرمربی نداریم. رهبری و او به عنوان مربی کنار هم کار می کنند.
وی اشاره کرد: قرارداد اولیه با این مربی و همین طور مربی روسی تیم ملی اسلحه اپه تا بازیهای کشورهای اسلامی است. این قرارداد ۶ ماهه منعقد شده است. این دو مربی مقرر است در مسابقات قهرمانی آسیا هم حضور داشته باشند.
رئیس فدراسیون شمشیربازی از اعلام رقم قرارداد مربیان روس امتناع کرد اما اظهار داشت: رقم کمی برای آنها هزینه نمی نماییم. در صورتی که عملکردشان قابل قبول باشد، قراردادشان تمدید می شود. در مورد همکاری به عنوان سرمربی هم پس از بازیهای اسلامی تصمیم گیری می نماییم.

با رویه ای که فدراسیون شمشیربازی در پیش گرفته، تصمیم کدام مربی ارجحیت دارد؟ ایرانی یا روسی؟

تفکرات ایرانی – روسی و چالش های قطعی

وقتی تیم ملی فاقد سرمربی است، قاعدتا مربی برای در حوزه های مختلف برای آن تصمیم گیری می کند. حال این که با شرایط فعلی، تیم ملی اسلحه سابر و حتی اسلحه اپه دو مربی دارند و اساسا این مساله چالش های جدیدی را به وجود خواهد آورد.
بلاتکلیفی ملی پوشان برای حرف شنوی از مربی ایرانی یا خارجی یکی از چالش ها می تواند باشد. برای مواجه با این چالش، هماهنگی نزدیک مربیان ایرانی – روسی نیاز است تا آنها تصمیم گیری واحد میان آنها شکل بگیرد اما باتوجه به فاصله زمانی باقیمانده تا نخستین رویداد پیش رو، این هماهنگی حاصل می شود؟
کمتر از دو هفته دیگر ملی پوشان شمشیربازی باید در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت نمایند، اساسا در این فاصله زمانی کوتاه مربیان روس آنقدر روی وضعیت ملی پوشان اشراف پیدا نمی کنند پس طبیعی است که در بالی اندونزی، رهبری و همین طور مربی ایرانی تیم اپه (مهدی فرجی) نقش پررنگ تری در تصمیم گیری ها داشته باشند. در این صورت نقش مربیان روس در اندونزی چه طور خواهد بود؟ اصلا می توان نتایج آن رویداد را به پای این مربیان نوشت؟
لب مطلب این که فدراسیون شمشیربازی با جذب مربی روس، مبادرت به جایی در تقویت این رشته خصوصاً اسلحه سابر کرد – به شرط این که مربیان روس در حد و شان شمشیربازی ایران نشان دهند- اما اقدام لازم و ضروری هنوز انجام نشده و آن تعیین سرمربی برای تیم ملی است.

منبع: